Dakrenovatie Amstelveen

Is uw dak toe aan een grondige inspectie, of wilt u deze laten renoveren? In Amstelveen staan we bij JHF Bouw voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen, of neem contact op via 020 - 213 60 08.

Functie dakrenovatie Amstelveen

De kwaliteit van uw dak bepaalt hoe uw huis eruit ziet en heeft veel invloed op uw energieverbruik en de waarde van uw woning. Een dak moet veel doorstaan, zeker met de Nederlandse weersomstandigheden. Door wind, vorst, zon, regen en sneeuw kan deze al snel slijten. Dit kan resulteren in blaasjes of scheurtjes, maar ook in grotere beschadigingen. Denk hierbij aan lekkage, of aantasting van de dakconstructie.

We spreken van dakrenovatie als er iets wordt vernieuwd aan het dak. Dit is dus niet hetzelfde als dakreparatie, waarbij dit niet het geval hoeft te zijn. Zo wordt het bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt. Het is niet altijd nodig om het dak te laten renoveren, soms volstaat een reparatie. Maar mocht uw dak vaak dezelfde beschadigingen vertonen en al een tijdje meegaan, kan het zeker geen kwaad om dakrenovatie te overwegen.

Dakinspectie Amstelveen

Kleine beschadigingen kunnen op lange termijn leiden tot grote beschadigingen en grote onkosten. Dakrenovatie voor zulke kleine beschadigingen kan dergelijke onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wanneer u dergelijke kleine beschadigingen opmerkt kunt u dus beter meteen een professionele dakdekker inschakelen.

Twijfelt u aan de kwaliteit of de conditie van uw dak? Vraag JHF Bouw voor een professionele dakinspectie. Het is verstandig om dit standaard eens in de paar jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Amstelveen

De kosten van dakrenovatie kunnen erg uiteenlopen. Deze hangen af van de oppervlakte van het dak, wat voor soort dakbedekking erop ligt en wat voor beschadigingen er geconstateerd zijn. Zo kost het renoveren van een schuin dak meer tijd dan een plat dak, en zijn dakpannen veel duurder in de aanschaf dan bitumen. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Overweegt u om het dak te laten renoveren? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Mocht u nog andere dakwerkzaamheden overwegen, kan het handig zijn om deze te combineren met de renovatie. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd zonnepanelen of dakisolatie kunnen laten plaatsen, of uw dak kunnen laten reinigen.

Om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen, is het verstandig om verzekerd te zijn van een uitstekende luchtdichtheid van het dak. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms handig om, zeker voor de hevigere ingrepen, ook een architect in te schakelen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, uw dakdekker zal u hier dan over informeren.

Contact met JHF Bouw voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij JHF Bouw bieden we eerlijk advies en kwalitatieve uitvoering, tegen een goede prijs. Onze dakdekkers informeren u graag over de beste oplossing voor uw dak. We kunnen dan eventueel ook meedenken over de combinatie met andere werkzaamheden.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Amstelveen helpen de dakdekkers van JHF Bouw u graag bij iedere klus. Wacht niet te lang, bel naar 020 - 213 60 08 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.